Jouluelokuva: The Christmas Chronicles

Tänä kesänä lomapätkilleni on osunut lähinnä vain sateisia päiviä, joten olen hyvällä omatunnolla kääriytynyt sohvannurkkaan peiton alle ja ottanut tehtäväkseni katsella jouluelokuvia, joita en ole aiemmin nähnyt. Yksi minulle uusista elokuvista on The Christmas Chronicles, josta päätinkin aloittaa blogiini jouluelokuvien esittely/arvostelusarjan. En näissä arvosteluissani tule ikinä paljastamaan elokuvien loppuratkaisuja, mutta kertoakseni rehellisen mielipiteeni, on jotain paljastuksia elokuvan kulusta ja sisällöstä tehtävä. Jos et ole siis vielä nähnyt otsikon elokuvaa ja haluat katselukokemuksesi säilyvän täysin yllätyksellisenä, niin älä lue tätä pidemmälle!

Tästä eteenpäin teksti SISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA

Kuva: IMDb

Elokuva: The Christmas Chronicles
Ohjaus: Clay Kaytis
Pääosissa: Kurt Russell, Darby Camp ja Judah Lewis
Genre: jouluelokuva, komedia
Ikäraja: 7

Taustaa

The Christmas Chronicles on suoratoistopalvelu Netflixin omalla tuotannolla tehty jouluelokuva ja se on julkaistu 22.11.2018. Elokuvan on ohjannut Clay Kaytis, joka on tehnyt aiemmin pitkän uran animaattorina Disney-elokuvien parissa ja ohjannut myös Angry Birds -elokuvan. Olikin mielenkiintoista nähdä hänen kokeilevan siipiään jonkin uuden parissa. The Christmas Chronicles -elokuvaa hehkutetaan Netflixissä sanoin “Kurt Russell on pääosassa elokuvassa, joka on samoilta tekijöiltä kuin Yksin kotona ja kolme ensimmäistä Harry Potteria.” Kurtia kehutaan netissä paljon, mutta itse en ole tainnut nähdä aiemmin yhtäkään elokuvaa, jossa hän esiintyisi. Sen sijaan innostuin aika tavalla siitä, että elokuva on Yksin kotona ja Harry Potterien tekijöiltä. Odotuksen olivat siis lievästi sanoen korkealla!

Juoni

Elokuva alkaa niin, että katsojalle näytetään Piercen perheen jouluisia kotivideoita vuosi vuodelta. Lopulta päästään nykyhetkeen ja itse tarina voi alkaa. Perheen nuorimmaisin, Kate, on erittäin kiintynyt vanhaan videokameraan. Hän katsoo sillä vanhoja kotivideoita ja muistelee menneitä hyviä aikoja. Kate kuvaa kameralla myös isoveljeään pahanteossa ja nauhoittaa raportin joulupukille, missä kertoo lahjatoiveestaan ja siitä miten hänellä on petrattavaa espanjan arvosanan ja kiroilun vähentämisen suhteen. Jouluaattona nahistelevat sisaruksen jäävät kotiin kahdestaan. Kate jatkaa videoiden tutkimista ja huomaa yhdessä pätkässä pian jotakin erikoista. Hän on aivan varma, että joulupukki on jäänyt kuvaan! Pian hän värvääkin kyynisen isoveljensä Teddyn auttamaan häntä virittämään ansan pukille. Katelle ei kuitenkaan riitä, että vilahdus pukista tallentuu kameraan ja kaksikko seuraa pukkia ulos. Sieltä he löytävät porot ja reen. Luonnollisestikin uteliaat lapset piiloutuvat kyytiin mukaan ja tästä alkaa melkoinen katastrofien ja korjausyritysten ketju.

Kuva: Michael Gibson/IMDb

Plussat ja miinukset

Elokuvassa oli hyviä hetkiä, mutta valitettavasti mukaan mahtui myös huonoja. Kurt Russel todellakin oli nappivalinta joulupukin rooliin. Joulupukin ei todellakaan tarvitse olla stereotyyppinen hempeä pyöreä ukko, joka vain kuuntelee lasten toiveita ostoskeskuksessa. Tällä pukilla riitti luonnetta ilman sopimattomia juttuja (köh köh, Paha pukki, köh). Pidin kovasti myös musikaalisesta hetkestä sellissä, mikä oli odottamatonta, mutta positiivisesti yllättävää. Suuret kehut ansaitsevat myös puvustus ja maskeeraus. En voinut lakata ihastelemasta pukin upeaa partaa ja asua!

Moni on kritisoinut The Christmas Chronicles -elokuvan luonnottomia poroja, joulupukin apulaisia ja esimerkiksi lentokohtauksia. Olen samaa mieltä siitä, että lentokohtaukset olivat kömpelöitä ja varsinkin Katen tippuminen reestä aiheutti vähän silmien pyörittelyä, samoin kummallinen leijuminen joulupukin lahjasäkissä. Porot sen sijaan olivat yllättävän hyviä ja aidohkoja, ainakin kun verrataan vaikka Mutta mitä tapahtui joulupukille? -elokuvan pieruporoon. Tässä elokuvassa Komeetta näytti hyvältä ja osasi käyttäytyäkin paremmin. Sen sijaan olen vieläkin vähän shokissa joulupukin apulaisista. Ovathan ne nyt mielettömän söpöjä karvaturreja, mutta minusta ne eivät kerta kaikkiaan kuuluneet tähän elokuvaan.

Ihmettelen myös elokuvassa hieman sitä, miten vanhalla videokameralla oli niin suuri rooli. Ymmärrän kyllä tunnesiteen, mutta elokuva sijoittui kuitenkin nykyaikaan, niin miksei Kate kuvannut materiaalia älypuhelin kourassa? Myös teini-ikäinen isoveli Teddy aiheuttaa hämmennystä. Hän vihaa joulua, varastelee autoja, pyörii huonossa seurassa ja antaa ymmärtää, ettei usko pukkiin. Kuitenkin hän on kirjoittanut pukille kirjeen tänäkin vuonna? Lasten roolisuoritukset jäävät vähän latteiksi.

Lopuksi

Minulla oli elokuvasta todella suuret odotukset ja jouduin suoraan sanoen hiukan pettymään. Uskon katsovani tämän joskus hamassa tulevaisuudessa uudestaan vaihtelun vuoksi aina silloin tällöin, mutta ei tästä mitään suosikkia kehkeytynyt. The Christmas Chroniclesta puuttuu valitettavasti sellainen lämminhenkinen joulun taika, joka tekee elokuvasta klassikon.

Elokuva on kuitenkin menestynyt aika hyvin ja on saamassa jatkoa jo tänä vuonna. The Christmas Chronicles, toinen osa kertoo teiniksi kasvaneesta Katesta, joka on kyynistynyt. “Hän tapaa yllättäen taas Joulupukin, kun salaperäinen rauhanhäiritsijä uhkaa tehdä lopun joulusta – pysyvästi.” Minulla ei ole suuria odotuksia jatko-osan suhteen, mutta tiedän, että tulen silti katsomaan sen intopiukeena. Minkäs joulufanaatikko itselleen mahtaa?

Arvio: 2,5/5

Lähteet: www.en.wikipedia.org, www.imdb.com ja www.netflix.com


Lukijoille: Oletko katsonut elokuvan The Christmas Chronicles? Mitä mieltä olit? Kerro kommenteissa!

Kiitos kun vietit aikaa Joulunurkkauksen parissa. Jos arvelet myös kaverisi olevan kiinnostunut aiheesta, jaa postaus alla olevista nappuloista. Ihanaa joulun odotusta! ♥

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös