Joululista

Sain joululistahaasteen TULE JOULU KULTAINEN blogin Ullalta, joten tänään on vuorossa jouluisiin kysymyksiin vastailua. Itse voisin haastaa mukaan Joulumama, Joulureki ja Joulujuttuja.

Viisi sanaa jotka tulevat mieleesi kun kuulet sanan “joulu”?

Perhe, jouluvalot, joulukuusi, herkut ja lumi.

Aiotko tehdä jotain eri lailla tänä jouluna viime vuoteen verrattuna?

Jouluaatto ja joulupäivä tulevat olemaan samanlaisia kuin ennenkin. Vietämme yhdessä aikaa mieheni, veljeni ja kumpienkin meidän vanhempien kanssa. Joulun aika sen sijaan poikkeaa merkittävästi. Normaalisti olen innokkaasti pyörinyt kaupoilla tutkimassa tarjontaa, käynyt konserteissa, joulutoreilla ja -myyjäisissä. Koronan takia en käy nyt juuri muualla kuin töissä, ruokakaupassa ja lenkillä.

Jatka lausetta: “Ei joulua ilman…”.”?

Perhettä. Ihan parasta katsella yhdessä jouluelokuvia ja syödä äidin tekemää riisipuuroa.

Joulupöydän tärkein asia?

Riisipuuro kanelilla.

Voisitko viettää joulua ulkomailla?

Toki, kunhan on vähintään mies ja/tai vanhemmat mukana.

Jos viettäisit joulua ulkomailla, minne matkustaisit?

New York ja Lontoo kiinnostaisivat. Lapissa voisi olla myös hauskaa, vaikkei se olekaan ulkomailla. Virossakin voisi välillä käydä jouluna, sukuani asuu siellä (olen muuten myös itse syntynyt Virossa).

Paras joulumusiikki vinkkisi?

Hmm… Ei minulla kai mitään varsinaisia vinkkejä ole. Itse rakastan vanhoja klassikoita, varsinkin jos voin kuulla vinyylilevyn kahinan. Välillä kuuntelen joululauluja täysin vierailla kielillä, se on aika mielenkiintoista ja avartavaa. Suosittelen kuuntelemaan erilaisia genrejä, vaikka se ei äkkiseltään vaikuttaisikaan omalta jutulta. Voit yllättyä!

Paras jouluelokuva?

Yksin kotona 1 ja 2. Pidän hurjasti myös seuraavista: Isäni on turbomies, Skipataan joulu, Tonttu sekä Joulupukki ja noitarumpu. Nautin myös kaikenlaisesta romanttisesta hömpästä, eli Hallmarkin jouluelokuvat ja osa Netflixin tarjonnasta on myös jees!

Joulutortut vai piparkakut?

Piparit. Pipareita voin vetää napaani glögin kanssa useamman. Joulutorttuja vain yhden kerrallaan, sitten tulee raja vastaan.

Avaatteko joululahjat aamulla vai illalla?

Meillä ei ole juurikaan lahjoja vaihdettu sitten tyyliin 18 täytettyäni, mutta illalla ne on aina avattu.

Ostatko itsellesi joulukalenterin?

En ole moneen vuoteen ostanut (vissiin kerran aikuisena), enkä varmaan osta nytkään. Jos joskus hankkisin, niin se olisi varmaan jokin kirjan muodossa oleva tarinakalenteri.

Koska voi aloittaa joulukoristelun?

Koska vain hyvältä tuntuu. Yleensä aloitan valoilla ja kynttilöillä marraskuussa, mutta tänä vuonna aloitin jo lokakuun lopulla, koska vietän kotona todella paljon aikaa.

Koska joulu ajetaan ulos?

Meillä (minulla ja miehellä) ei ole mitään tarkkaa päivää. Kuusi puretaan jossain kohtaa tammikuuta, ulkovalot lähtevät viimeisenä ja yleensä siinä helmikuussa (joskus venähtää maaliskuulle).


Lukijoille: Haastan kaikki lukijat tekemään myös tämän haasteen jos vain kiinnostaa, vaikken erikseen juuri sinua olisikaan haastanut. Kerro ihmeessä jos teit, niin tulen kommentoimaan 🙂

Kiitos kun vietit aikaa Joulunurkkauksen parissa. Jos arvelet myös kaverisi olevan kiinnostunut aiheesta, jaa postaus alla olevista nappuloista. Ihanaa joulun odotusta! ♥

4 ajatusta aiheesta “Joululista”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös