6. Luukku

Toisaalla Minttu valmistautui sulkemaan Leipomo Kanelia. Hän napsautti valot pois päältä, käänsi oven lukkoon ja matkasi kohti kotia. Leipomossa oli pimeää ja hiirenhiljaista. Yhtäkkiä tiskin taakse jäänyt jauhosäkki kaatui ja repesi siinä rytäkässä auki. Jauhot pöllysivät pitkin poikin, myös Pipan päälle.

”Köh köh köh!” Pipa yski hädissään ja kompuroi yrittäessään nähdä jauhopilven läpi.

”Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Missä minä oikein olen?” hän pohti ääneen. Pipa katseli hölmistyneenä ympärilleen ja äkkäsi melkoisen sotkun. Myös muuan hiirulainen oli huomannut revenneen jauhosäkin ja päättänyt käyttää tilaisuuden hyödykseen ja tulla herkuttelemaan.

”Hei sinä siellä, tarvitsen apuasi!” Pipa huikkasi.

Hiiri hätkähti, sillä hän oli luullut olevansa leipomossa yksin. Hän käänteli päätään hädissään miettien mistä ääni tulee.

”Täällä ylhäällä!”

Nyt hiiri oli huomannut Pipan ja katseli tätä kummissaan viiksikarvat väristen. Miten tuo pipari voi puhua, se mietti. Hiirulainen kiipesi tiskille tekemään lähempää tuttavuutta.

”Hei, olen Hippa Hiiri. Miten sinä oikein olet elossa? Näenkö unta?”

”Minä olen Pipa R., mitä oikein mahdat tarkoittaa?”

Hippa hihitti.

”Sinä olet pipari. Eivät piparit puhu.”

”Ai niinkö? No jostain syystä olen nyt tässä ja puhun. Tiedätkö sinä mitä minun pitäisi tehdä? Tunnen olevani eksyksissä.”

Hippa tarttui Pipaa kädestä pienellä tassullaan ja johdatteli tämän näyteikkunalla olevaan piparikylään.

”Sinun kotisi on varmaan joku näistä.” Hippa ja Pipa kävivät jokaisen piparkakkutalon läpi, jopa merirosvolaivan, mutta yksikään ei ollut Pipan koti.

”Ehkäpä Joulupukki osaa auttaa sinua! Sinun täytyy etsiä hänet Korvatunturilta!” Hippa opasti Pipan seinässä olevasta raosta ulos.

”Mene tuonne metsään ja etsi pöllö, hän osaa varmasti neuvoa sinut Korvatunturille!” Ja niin Pipa R. lähti kahlaamaan paksussa hangessa kohti metsää. Kuusten oksilla oli kimmeltäviä jäisiä pisaroita. Kuun valossa hanki hohti. Oli taianomaista. Pian Pipa saavutti aukean jonne oli kokoontunut paljon metsän eläimiä huurteisissa juhla-asuissaan. Oli itsenäisyyspäivä.