23. Luukku

Joulupukki pyysi Pipaa auttanutta tonttua jäämään lelupajalle. Jonkun olisi toimittava työnjohtajana sillä aikaa, kun hän auttaisi Pipaa löytämään uuden kotinsa Piparilassa. Joulupukki noukki Pipan käteensä ja lähti ulos lelupajalta hyytävään pakkaseen ja lumen tuiskeeseen. Ulkona odotti vastikään uuden maalipinnan saanut reki ja sitä vetävät porot, lauman johtajana tietysti Petteri Punakuono. Pukki nousi reen kyytiin, asetteli Pipan viereensä ja tarttui ohjaksiin. Porojen valjaisiin oli ommeltu runsaasti kulkusia ja liikkeelle lähtiessä seurueesta kuuluikin melkoinen helinä. Petterin nenästä lähtevä valo valaisi matkalaisten tietä.

”Pukki, miksi porot eivät lennä?” Pipa päästi suustaan.

”Hoh hoh, porojen on säästeltävä voimiaan jouluun. Silloin niiden täytyy jaksaa lentää hyvin pitkä matka, sillä meidän on kierrättävä kaikkien lasten kotona.” Pukki pohdiskeli.

”Vau, olisipa hienoa päästä lentämään porojen kyydissä!” Pipa haaveili.

Seurue pysähtyi Korvatunturin leipomolla.

”Tämähän on melkein kuin Leipomo Kaneli Havulassa.” Pipa raapi päätään.

Kaksikko nousi reen kyydistä, lumi narskui hauskasti pukin suurten saappaiden alla. Heidän astuessaan sisälle Pipa saikin heti huomata, että Korvatunturin leipomolla oli paljon hurjempi ruuhka, kuin Havulan Kanelissa koskaan. Tonttuja vilisti sinne tänne, kuka herkkuja mutustaen ja kuka kasvot jauhossa leipoen. Pukkia nauratti mieletön vilske.

”Tontut ovat melkoisen hauskoja veikkosia, eikö?” Hän vinkkasi silmää. ”Mennäänpä takahuoneen puolelle.” Pukki opasti. Leipomon takahuoneessa oli kunnon herkkutehdas. Torttuja, kakkuja, konvehteja ja pipareita valmistui lahjapaketteihin liukuhihnalta.

”Nyt seuraakin tärkeä osuus. Minä olen aivan liian iso tallustellakseni ympäri Piparilaa. Tuhoaisin isoine saappaineni hetkessä monen monta piparkakkutaloa, joten sinun on oltava vielä viimeisen kerran rohkea ja tutustuttava uuteen kotiisi itsenäisesti!” Pukki kannusti.

Hän avasi piparista tehdyn, makeisin koristellun oven ja Pipalle aukeni valtava piparimaailma. Pieniä mökkejä, pilvenpiirtäjiä, linnoja, laivoja, avaruusaluksia ja monen monta muuta mieletöntä piparirakennelmaa riitti silmänkantamattomiin.